Utbildning till peer supporter i bärande med fokus på det nyfödda barnet

Nära bebis kurs till peer supporter i bärande med fokus på det nyfödda barnet ger verktyg att vara ett stöd för föräldrar i bärande av barn 0-3 månader. Utbildningen riktar sig särskilt till dig som är doula, barnmorska eller BVC-sköterska. Inga förkunskaper krävs.

Kursinnehåll

Under kursen går vi igenom fördelar med barnbärande, säkerhet, bärandets ergonomi, föräldrabemötande och förhållningssätt, barns utveckling, behov och kommunikation, materialkunskap, att dema bärdon, amning i bärdon, reflektera över den egna erfarenheten av bärande och vad det innebär att stödja föräldrar i bärande. Vi går även igenom bärande i armarna, bärtub/bärtopp, trikåsjal, vävd sjal, ringsjal, beh dai och ergonomisk sele. I utbildningen ingår även reflektion över förhållningssätt, ergonomi och säkerhet och att med foto eller video visa de knyt vi gått igenom under kursen och att dessa knyt uppfyller kursens krav på säkerhet och ergonomi vid barnbärande.

Kursledare

Kursledare är Ulrika Casselbrant från Nära bebis & Blöjfri bebis. Ulrika Casselbrant är utbildad bärabarn- och babypottningscoach och tillhandahåller enskild vägledning, kurser, workshops och föreläsningar i bärande, babypottning och babytecken. Ulrika är författare till böckerna Bebis på pottan, Potträning och Babytecken. Pågående bokprojekt är en bok om barnbärande. Ulrika Casselbrants verksamhet utgår ifrån lyhört och nära föräldraskap med barn och föräldrars samspel och kommunikation i fokus. Nära bebis & Blöjfri bebis har utbildat peer supporters sedan januari 2017 och bärabarncoacher sedan oktober 2018.

Är det okej att ha med barn

Kursdagen är intensiv. Meddela i förväg om du behöver ha med barn vid kursen. I schemat kan vi också lägga in pauser då medförälder/barnvakt kan komma med barn som ammas.

Krav för godkänd utbildning

  • Genomfört kursens samtliga moment
  • Deltagit aktivt under kursdagen
  • Fått godkänt på de skriftliga reflektioner som skickas in efter kursdagen.
  • Fått godkänt på uppföljningen där du med video eller foto visar de knyt vi gått igenom under kursen och att dessa knyt uppfyller kursens krav på säkerhet och ergonomi vid barnbärande. (Reflektionerna samt videos/bildserier skickas in till kursledaren senast 6 månader efter kursdagen)

Kursintyg

Efter att du avslutat kursens samtliga moment får du vid godkänt ett kursintyg att du genomgått utbildning till peer supporter i bärande med fokus på det nyfödda barnet 0-3 månader.

Plats och tid

Kursen hålls i Doulagruppens lokal på Galonvägen 2 i Bromma. (Närmaste T-banestation är Abrahamsberg)

Pris

Tid: Lör 16 maj kl 09.00 – 18.00

2300 kr om du anmäler dig senast 31 mars 2020. Därefter kostar kursen 2800 kr. Begränsat antal platser.

Anmälan

Maila info@narabebis.se för din anmälan (bindande).

Nära bebis kurser bedrivs i samarrangemang med studieförbundet NBV

Vad händer mer hos Nära bebis?