Föreläsning – Kurs – Coachning

Är du nyfiken på babypottning/EC, bära barn eller babytecken?

Nära bebis finns i Stockholm och drivs av Ulrika Casselbrant som är certifierad EC-mentor genom Diaperfreebaby.org och även bärabarn-coach med utbildning hos Slingababy och Trageshule UK. Ulrika föreläser och ger vägledning i babypottning/EC, potträning, tygblöjor, bära barn, BLW och babytecken för gravida, föräldrar och vårdpersonal.  Sedan 2017 utbildar Ulrika peer supporters inom babypottning och barnbärande. Ulrika är även utbildad doula hos ODIS och FUR-Föda utan rädsla.

 

Kommande föreläsningar och kurser hösten 2018:

Introduktion till bära barn – b. The Babywearing Conference

Säkerhet och ergonomi vid bärande

Ergonomi och säkerhet vid bärande vad innebär det? Lyssna till bärandekonsulten Ulrika Casselbrant som går igenom vad du bör tänka på vid bärande och passa på att ställa just dina frågor. Ulrika visar även det grundläggande knytet FWCC med vävd sjal.

Ulrika Casselbrant är bärandekonsult och driver Nära bebis i Stockholm. Förutom workshops, individuell vägledning och föreläsningar i bärande utbildar även Nära bebis peer supporters i bära barn och babypottning. Ulrika har ett stort intresse för barn och föräldrars kommunikation och är författare till böckerna Bebis på pottan och Babytecken. Pågående bokprojekt är en bok om barnbärande, med planerad utgivning 2018. Ulrika är även doula.

Plats: Münchenbryggeriet i Stockholm.

Tid: Lördag 1 september kl 11.30-12.00 samt 15.30-16.00 Biljett till mässan krävs, föreläsningen dock gratis

 

 

Intro till babytecken samt babyteckensång – bibliotek

Intro till babytecken och babyteckensång med Ulrika Casselbrant, författaren till boken Babytecken.

Biblioteket i Upplands Väsby
Lördagen 29 september kl 13 Föranmälan krävs

Biblioteket i Huddinge
Fredag 5 oktober kl 13 Föranmälan krävs

Biblioteket i Flemingsberg
Onsdagen 17 oktober kl 10-11 Föranmälan krävs

 

 

Peersupporter i babypottning och barnbärande

Nära bebis & Blöjfri bebis erbjuder nu en kurs där du utbildar dig till peersupporter (förälder stödjer förälder) i barnbärande och babypottning. För att gå kursen bör du vara van vid att bära i bärsjal eller ergonomisk sele samt ha praktiserat babypottning på någon nivå med ditt barn. Mer information om kursen till peer supporter samt anmälan

Kommande kurser:

Stockholm

Maj 2019, Datum ej fastställda

Mer information om kursen till peer supporter samt anmälan

 

 

Kurs i bärande

Stockholm

Kom igång med att bära ditt barn i vävd bärsjal eller utveckla dina färdigheter i bärande genom Nära bebis kurser i bärande.

Höstens kurser:

  • Knyta med vävd sjal på mage  grundläggande nivå
  • Knyta med vävd sjal på rygg grundläggande nivå
  • Knyta med vävd sjal på rygg avancerad nivå
  • Knyta med vävd sjal på höften grundläggande nivå
  • Tvillingbärande grundläggande nivå

Mer info om Nära bebis kurser i bärande samt anmälan

Kursverksamheten i bärande har just nu paus.

 

 

Kurs i babytecken

Stockholm

Vill du öka kommunikationen med ditt barn och samtidigt ha en rolig stund med sång, pekboksläsning och bus? Gå Nära bebis uppskattade kurs i babyecken för barn 4-18 månader och deras föräldrar. Kostnaden är 995kr/vuxen för fem tillfällen. Boken Babytecken av Ulrika Casselbrant ingår som kursmaterial.

Nära bebis kurs i babytecken är en härlig blandning av babytecken, babyrytmik och pekboksklubb. Under kursen ges en introduktion till babytecken och vi går igenom ca 250 tecken ni kan använda er av i er vardag. Vi sjunger, läser och busar med tecken och ni får också många tips på hur ni fortsätter med babytecken efter kursen.

Mer information om Nära bebis kurs i babytecken samt anmälan

Kursverksamheten i babytecken har just nu paus.

 

 

Stöd vid förlossningen Doula

Ulrika Casselbrant som driver Nära bebis är även doula. En doula ger stöd och trygghet under förlossningen till både den födande och eventuell partner.
 Mer information och boka Ulrika som doula

Doulaverksamheten har just nu paus.

 

 

Nära bebis peer supporters i babypottning och bära barn i Sverige

Nära bebis/Blöjfri bebis har sedan januari 2017 utbildat peer supporters i babypottning och bära barn. En peer supporter kan ge grundläggande vägledning i babypottning och bärande och anordnar bland annat sjalträffar, sjalbibliotek, studiecirklar och ger vägledning i babypottning och bärande.

Kontaktuppgifter till Nära bebis peer supporters

 

Nära bebis kurser bedrivs i samarrangemang med studieförbundet NBV