Föreläsning – Kurs – Coachning

Är du nyfiken på babypottning/EC, tygblöjor, bära barn eller babytecken?

Nära bebis finns i Stockholm och drivs av Ulrika Casselbrant som är certifierad EC-mentor genom Diaperfreebaby.org och även bärabarn-coach med utbildning hos Slingababy och Trageshule UK. Ulrika föreläser och ger vägledning i babypottning/EC, potträning, tygblöjor, bära barn, BLW och babytecken för gravida, föräldrar och vårdpersonal.  Sedan 2017 utbildar Ulrika peer supporters inom babypottning och barnbärande. Ulrika är även utbildad doula hos ODIS och FUR-Föda utan rädsla.

Kommande föreläsningar och kurser hösten 2017

Konferens på temat bära barn

En heldag med tre föreläsare samt paneldebatt – Kerstin Uvnäs Moberg (en av de främsta inom oxytocinforskningen), Henrik Nordahl (forskningschef Ergobaby) och Mel Cyrille (kommer inom kort ut med en bok om att bära barn i famnen, driver bärabarn-skolan Carried i England.). Mer info om Bära barn konferens 2017 samt anmälan


Mer info om Bära barn konferens 2017 samt anmälan

 

Peersupporter i babypottning och barnbärande

Nära bebis & Blöjfri bebis erbjuder nu en kurs där du utbildar dig till peersupporter (förälder stödjer förälder) i barnbärande och babypottning. För att gå kursen bör du vara van vid att bära i bärsjal eller ergonomisk sele samt ha praktiserat babypottning på någon nivå med ditt barn. Mer information om kursen samt anmälan

Stockholm

Babypottning

Torsdagen 31 augusti kl 11-16

Pris alt 1: 1250kr (Kurslitteratur ingår)
Pris alt 2: 995 kr om du väljer att även gå kursen till peer supporter i bära barn 1 september (Kurslitteratur ingår)

Plats: Solberga/Älvsjö, Stockholm

Bära barn

Fredagen 1 september kl 9-18

Pris alt 1: 1250kr (Kurslitteratur ingår)
Pris alt 2: 995 kr om du väljer att även gå kursen till peer supporter i babypottning 31 augusti (Kurslitteratur ingår)

Plats: Solberga/Älvsjö, Stockholm


Mer information om kursen till peer supporter samt anmälan

 

 

Workshop i bärande – grundläggande nivå, bära med vävd sjal på mage

Stockholm

Kom igång med att bära ditt barn med vävd sjal på magen. Vi går igenom ergonomi, säkerhet och två grundläggande knyt för att bära med vävd sjal på mage – omslutet kryss och känguru. Vi går även igenom hur du kan amma i vävd sjal. Du ges möjlighet att testa olika sjalar ur Nära bebis sjalbibliotek. Du är varmt välkommen att ta med egna sjalar eller knyta med Nära bebis sjalar. På plats finns viktade dockor du kan öva med om du vill. För att anmälan dig till workshoppen skicka ett mail till info@narabebis.se.

Måndag 21 augusti kl 10-12

Plats: Solberga (nära Älvsjö centrum)

Pris: 395 kr, 2 timmar

 

 

Workshop i bärande – grundläggande nivå, bära med vävd sjal på rygg

Stockholm

Kom igång med att bära ditt barn i vävd sjal på ryggen. För att gå denna workshop bör du vara van vid att bära ditt barn på mage i vävd sjal. Vi går igenom ergonomi, säkerhet och ett grundläggande knyt för att bära med vävd sjal på ryggen – enkel ryggsäck med olika avslut. Du ges möjlighet att testa olika sjalar ur Nära bebis sjalbibliotek. Du är varmt välkommen att ta med egna sjalar eller knyta med Nära bebis sjalar. På plats finns viktade dockor du kan öva med om du vill. För att anmälan dig till workshoppen skicka ett mail till info@narabebis.se.

Måndag 28 augusti kl 10-12

Plats: Solberga (nära Älvsjö centrum)

Pris: 395 kr, 2 timmar

 

 

Föreläsning om babytecken samt babyteckensång

Stockholm

Introduktion till babytecken samt babyteckensång på biblioteket i Bergshamra lördagen 9 september kl 13.

 

 

Boka föreläsning

Är ni en mindre eller större grupp gravida, föräldrar eller vårdpersonal och vill anlita Ulrika Casselbrant som föreläsare skicka en föreläsningsförfrågan till info@narabebis.se. Nära bebis föreläser i Stockholm med omnejd.

 

 

Boka bärabarn-coachning

Du kan också boka Ulrika Casselbrant för vägledning i barnbärande. Nära bebis utgår då precis från dina behov och ger vägledning i säkerhet och ergonomi, trikåsjal, knyt med vävd sjal (mage, höft och rygg), ringsjal, bärsele och beh dai mfl. Vi går igenom de sjalar eller selar du redan har eller så provar du sjalar/selar utifrån Nära bebis sjal- och selebibliotek. För att boka sjal/sele-coachning skicka ett mail till info@narabebis.se.
Alternativ 1 – Hos mig i Solberga (nära Älvsjö centrum), 550kr/timmen
Alternativ 2 – Jag istället kommer till er (inom Stockholm). 1100 kr för två timmar.

 

 

Boka babypottning/pottränings-coachning

Känns det svårt att komma igång babypottning eller har ni kommit in i en fas då babypottning känns trixigt. Nära bebis erbjuder babypottningscoahning med Ulrika Casselbrant – via telefon, skype eller mail/fb-chat. För att boka babypottnings-coachning skicka ett mail till info@narabebis.se.
275 kr 30 minuter
475 kr 60 minuter

 

 

Boka doula

Ulrika Casselbrant som driver Nära bebis är även doula. En doula ger stöd och trygghet under förlossningen till både den födande och eventuell partner. Läs om doulaeffekten.
Boka Ulrika som doula genom att maila info@narabebis.se
Pris 8500 kr (I priset ingår: möte med doulan inför samt efter förlossningen, doulastöd under förlossningen, backup-doula, både doula samt backup-doula har jour två veckor innan beräknat förlossningsdatum samt två veckor efter.) Om Ulrika blir doulan som deltar vid förlossningen fotograferar hon även gärna om du vill. Hon kan även ge vägledning i bärande vid det uppföljande mötet efter förlossningen.

 

 

Nära bebis peer supporters i babypottning och bära barn i Sverige

Nära bebis/Blöjfri bebis har utbildat ett gäng peer supporters i babypottning och bära barn under 2017. De anordnar bland annat sjalträffar, sjalbibliotek, studiecirklar och ger vägledning i babypottning och bärande. Kontaktuppgifter till Nära bebis peer supporters:

 

Östersund

Veronica Sandin
076-838 92 10

Camilla Olofsson, studieförbundet NBV
Anordnar studiecirkel i babypottning samt sjalträffar
Camilla.Olofsson@nbv.se

 

Sundsvall

Anna Svedberg
annalinneasvedberg@gmail.com

Östergötland/Linköping

Evelina Dahlgren
Ekokotten – butik och sjalbibliotek (under uppstart)
evelina.dahlgren@hotmail.com

 

Enköping

My Lindholm
Enköpings sjalotek
076-2616533
my.lindholm88@hotmail.com

 

Skövde

Zarah Stolt
Skövde sjalotek
Kontakta Zarah främst via Skövde sjalotek på Facebook.
zarah.stolt@hotmail.com

 

Ale kommun

Mimmi Skaven Lundberg
mimmilun@gmail.com

 

Göteborg/Torslanda

Cecilia Bäck
agnesandpebbles.se
cecilia@agnesandpebbles.se