Nära bebiskursen

”Nära bebiskursen” vänder sig till dig som är gravid eller har barn 3-10 månader. Vi ses vid fyra tillfällen. Varje tillfälle har ett tema: bära barn, babytecken, babypottning och babypottning/tygblöjor. Förutom information om dessa ämnen sjunger vi också mycket under kursträffarna för att göra det extra roligt för de små. Du är självklart varmt välkommen att ta med ditt barn.

Innehåll

Kurstillfälle 1 Babypottning

Ni får en introduktion till babypottning och hur ni kommer igång eller får en nystart om ni kört fast. Vi går bland annat igenom hur man håller barnet, betingning, rutinpottning, signaler med mera.

Kurstillfälle 2 Bära barn

Kortare föreläsning om bärandets ergonomi och säkerhet. Vi går också igenom olika typer av bärverktyg utifrån gruppens intresse. Till exempel bärsele, mei tai, ringsjal, trikåsjal och olika knyt för vävd sjal.

Kurstillfälle 3 Babytecken

Under kurstillfället i babytecken blir det en kortare introduktion i ämnen och ni kommer att lära er grundläggande tecken att använda i er vardag. Det blir också mycket sång och pekboksläsning.

Kurstillfälle 4 Babypottning och tygblöjor

Vi pratar ännu mer babypottning – babypottning vid utvecklingssprång, på natten, ute, på förskolan med mera. Det blir också en introduktion till tygblöjor.

Kursledare

Kursledare är Ulrika Casselbrant som initierat och driver Nära bebis och Blöjfri bebis. Ulrika är författare till böckerna Bebis på pottan och Potträning. Ulrika är babypottnings/EC-coach och även bärabarn-coach. Sedan 2012 har Ulrika föreläst, drivit kursverksamhet och coachat gravida, föräldrar och vårdpersonal i babypottning/EC, potträning, tygblöjor och babytecken. Sedan 2014 har hon väglett i ergonomiskt barnbärande och är numera även bärabarn-coach utbildad vid Trageshule UK. Kommande bokprojekt är en bok om babytecken. Ulrika har babytecknat med båda sina barn och har ett stort intresse för kommunikation och språk. Ulrika har utbildning i teckenspråk.

Plats

Älvsjö/Solberga i Stockholm

Tid

Fyra kurstillfällen: Torsdagar 1, 8, 15 och 22 oktober 2015 kl 10.30-12.00

Pris för fyra kurstillfällen

950kr/vuxen
Vill du även köpa boken Bebis på pottan – din guide till EC och potträning så får du den till specialpriset 150kr (ordinarie pris 229kr)

Anmälan

Anmäl dig och ditt barn till kursen genom att skicka ett mail till info(snabela)blojfribebis.se. Anmälan är bindande (avboka senast en vecka före kursstart eller mot uppvisande av läkarintyg).